Jakie opakowania stosowane są w gastronomii?

Jakie opakowania stosowane są w gastronomii?

Jednorazowe opakowania w gastronomii to artykuł pierwszej potrzeby. Używanie ich ma wiele zalet, chociażby z tego względu, że zachowują walory smakowe przechowywanych weń potraw, co ma olbrzymie znaczenie z punktu widzenia dbania o najwyższą jakość serwowanych potraw przez praktycznie każdy rodzaj punktu gastronomicznego. Jakie rodzaje opakowań stosowane są w gastronomii?

Dlaczego opakowanie w gastronomii jest ważne?

Opakowania w gastronomii pełnią podobnie jak opakowania z innych branż przede wszystkim funkcję ochronną. Mają one zabezpieczyć „produkt”, w tym przypadku potrawę, przed kontaktem z otoczeniem oraz uszkodzeniami mechanicznymi. Drugą funkcją, której nie można bagatelizować, jest funkcja reprezentacyjna, mówiąc inaczej marketingowa. Opakowania mają zachęcić klienta do dokonania zakupu. Produkowane przez nas opakowania spełniają obie funkcje w 100%. Oferowane przez nas opakowania podzieliliśmy ze względu na opisane wyżej ich funkcje na dwa rodzaje: opakowania fast-food oraz opakowania cukiernicze.

Co wyróżnia opakowania typu fast food?

W punktach gastronomicznych, które zajmują się sprzedażą potraw na wynos, ale także w wielu restauracjach (w których można prosić o spakowanie posiłku na wynos), ten rodzaj opakowań to podstawa. W punktach gastronomicznych do najczęściej wykorzystywanych rodzajów opakowań fast food można zaliczyć opakowania na takie dania jak: hamburgery, frytki czy też dania kuchni orientalnej, potrawy kuchni chińskie czy tajskiej i wiele innych. Tu zaznaczmy, że są to wysokiej jakości opakowania, które dodatkowo mają indywidualne znakowanie firmowe zaprojektowane indywidualnie na potrzeby danego punktu gastronomicznego. Nasze znakowanie może obejmować nie tylko naniesienie logotypów, ale także treści informacyjnych i promocyjnych. Co jeszcze możemy powiedzieć o naszych opakowaniach? Jest coś, co wyróżnia naszą firmę. Otóż możemy przygotować opakowania zgodnie z projektem i życzeniami klienta zarówno jeśli chodzi o formę, kształt, jak i zdobienia.

Kartonowe opakowania cukiernicze

Sprzedaż ciast i ciasteczek wymaga odpowiedniego opakowania. My wiemy, czym powinno charakteryzować się dobre opakowanie cukiernicze? Przede wszystkim powinno być atrakcyjne wizualnie i wytrzymałe. Wiele produktów cukierniczych bowiem ma sporą wagę, przykładem mogą być torty, czy ciasta z kremem. Nasze kartonowe opakowania cukiernicze sprawdzają się do estetycznego zapakowania nie tylko tortów, ale również ciast, ciastek, czy pączków. Podobnie jak opakowania fast-food również te możemy indywidualnie zadrukować. Biorąc pod uwagę kształt opakowań cukierniczych, możemy zaproponować pudełka z okienkami, rożki do bubble waffle z nadrukiem oraz podkłady pod ciasto. Czy to wszystko? Oczywiście, że nie. Uzupełnieniem naszej oferty są jednorazowe naczynia Eco akie jak talerze, tacki, sztućce, kubki na kawę, kufle do piwa, słomki, które są niezwykle pomocne w prowadzeniu działalności gastronomicznej naszych klientów.

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

20 − 13 =